Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2015

Διδασκαλία Τραγουδιού «Η Κοτούλα η Παρδαλή»

Σχέδιο Μαθήματος

Διδασκαλία Τραγουδιού «Η Κοτούλα η Παρδαλή»

Ηλικία Παιδιών: 3 - 4

Αριθμός Παιδιών: 27
Χρόνος Διδασκαλίας: 25’

 Διδακτικοί Στόχοι
Τα παιδιά να
·        Αποδίδουν το τραγούδι «Η κοτούλα η Παρδαλή»
·        Αποδίδουν σωστά τη μελωδία του τραγουδιού
·        Αποδίδουν το τραγούδι με κίνηση.

Αφόρμηση

Η νηπιαγωγός μπαίνει στην τάξη κρατώντας μια κοτούλα, η οποία λέει ότι τη βρήκε μεγάλο κακό και συμφορά! Λέει στα παιδιά ότι έχασε το μαγικό αυγό και τα ρωτάει εάν το είδαν. Τους λέει πως έφυγε, χάθηκε και πως πρέπει να το μάθει ο κόκορας του χωριού! Και ποιος έχει το θάρρος να του το πει..

Δραστηριότητες

1.     Η κοτούλα ρωτά τα παιδιά αν μπορούν να τη βοηθήσουν να το πει στον κόκορα του χωριού. Τους ζητά να μάθουν όλοι μαζί ένα τραγουδάκι για την κοτούλα την παρδαλή, που έφυγε από το χωριό και να πάνε να του το πουν τραγουδηστά για να μη θυμώσει. Η νηπιαγωγός τραγουδά ολόκληρη τη στροφή του τραγουδιού, ώστε τα παιδιά να ακούσουν ζωντανά, με το ανάλογο χρωματισμό της φωνής και ύφος, το τραγούδι.
2.     H νηπιαγωγός τραγουδά τους έξι πρώτους στίχους του τραγουδιού στίχο προς στίχο και ζητά από τα παιδιά να επαναλαμβάνουν τον κάθε στίχο. Η νηπιαγωγός δεν τραγουδά στην επανάληψη.  Στη συνέχεια, τραγουδούν και τους έξι στίχους μαζί. Ακολούθως, τραγουδά τους υπόλοιπους πέντε στίχους, στίχο προς στίχο και τα παιδιά επαναλαμβάνουν. Έπειτα, τραγουδούν και τους πέντε στίχους μαζί. Τέλος, τραγουδούν και τους έντεκα στίχους μαζί.
3.     Η νηπιαγωγός παράλληλα, κάνει διάφορες κινήσεις του σώματος που ταιριάζουν στο τραγούδι και ζητάει από τα παιδιά να το τραγουδήσουν ολόκληρο.Στις κινήσεις, χρησιμοποιούνται το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. 
4.     Στη συνέχεια, δραματοποιούν το τραγούδι. Τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους και αυτοσχεδιάζουν. Η νηπιαγωγός βοηθάει τα παιδιά να φανταστούν κινήσεις, δίνοντας τους ιδέες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...