Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2017

GoogleDrive - Το διαδικτυακό σας φλασάκι

PictureΤο Google Drive είναι μία από τις δυνατότητες που δίνει η Google στους χρήστες της. Στην ουσία είναι ένας online αποθηκευτικός χώρος. Μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιοδήποτε υπολογιστ΄πη που είναι συνδεδεμένος με το ίντερνετ. Μια ακόμη δυνατότητα που σας δίνεται είναι η δημιουγία κοινόχρηστων εγγράφων. Επιλέγοντας share μπορείτε να προσκαλέσετε κι άλλα άτομα σε ένα αρχείο σας και μπορείτε να το επεξεργάζεστε ταυτόχρονα. Επιλέξτε upload για να ανεβάσετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας που είναι μεγάλο σε μέγεθος και δεν μπορεί να σταλεί με μέιλ και κάντε το share με το άτομο που θέλετε να το μοιραστείτε. Στο Google Drive αποθηκεύονται και τα έγγραφα που δημιουργείτε με τα Google Docs. Απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία λογαριασμού της Google.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία

  • Εκπαιδευτικός
Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για έναν εκπαιδευτικό να έχει  αποθηκευμένο το υλικό του online και να έχει πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή.
  • Μαθητής
Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν κοινόχρηστα έγγραφα στο Google Drive και να τα επεξεργάζονται από κοινού δουλεύοντας πάνω σε ένα project που τους έχετε αναθέσει. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται η ομαδοσυνεργάτική μάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...