Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2017

Google+ - Δημιουργία σχολικών κοινοτήτων

PictureΤο Google Plus είναι μία ακόμη δυνατότητα που δίνει η Google στους χρήστες της. Στην ουσία έιναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο κάθε χρήστης έχει το προφίλ του και μπορεί να μοιράζεται κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους με αυτούς που ακολουθούν το προφίλ του.
 Η πιο σημαντική από εκπαιδευτικής πλευράς δυνατότητα που δίνει το Google Plus  είναι η δημιουργία κοινοτήτων και μάλιστα ιδιωτικών. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει μια ιδιωτική κοινότητα για την τάξη του όπου θα προσκαλέσει τους μαθητές του μέσω μέιλ και να μοιράζεται μαζί τους υλικό ή να τους ενημερώνει για διάφορα τρέχοντα ζητήματα του σχολείου. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει εκδηλώσεις με συγκεκριμένη ημερομηνία και τοποθεσία και να τις μοιράστε με τους μαθητές του και τους γονείς του.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια Google Plus κοινότητα σε 8 απλά βήματα
1) Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα του Google Plus και επιλέξτε κοινότητες
2) Επιλέξτε δημιουργία κοινότητας και αποφασίστε εάν η κοινότητά σας θα είναι δημόσια ή ιδιωτική
3) Εισάγετε το όνομα της κοινότητας
4) Προσθέστε μια περιγραφή για την κοινότητα καθώς και μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία
5) Προσθέστε κατηγορίες για να διευκολύνετε την αναζήτηση στην κοινότητά σας
6) Προσκαλέστε τα άτομα που επιθυμείτε επιλέγοντας πρόσκληση ατόμων
Η κοινότητά σας είναι έτοιμη και μπορείτε τώρα να μοιραστείτε κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και συνδέσμους με τους μαθητές σας, να δημιουργήσετε μια εκδήλωση επιλέγοντας εκδηλώσεις και δημιουργία συμβάντος και τέλος να κάνετε συνάντηση μέσω βίντεο με τους μαθητές σας (hangout). Μπορείτε να μοιραστείτε και αρχεία ανεβάζοντάς τα στο Google Drive και αντιγράφοντας το public link.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η δημιουργία ιδιωτικών κοινοτήτων μέσω του Google Plus είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για έναν εκπαιδευτικό. Μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιωτικό χώρο όπου θα μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές του ακόμα και σε ώρες εκτός σχολείου, να τους αναθέτει μικρές εργασίες, να ανοίγει θέματα προς συζήτηση και να ζητά τη γνώμη τους, να μοιράζετε μαζί τους φωτογραφίες από σχολικές εορτές, να τους υπενθυμίζει εκδηλώσεις ή υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουν εις πέρας και ακόμη να ανεβάζει επιπλέον  προαιρετικό υλικό για τους μαθητές του ή και να ανεβάζει τα μαθήματα της ημέρας για τους απόντες μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...