Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Τι είναι το Σήμα Αειφόρου Σχολείου;


http://www.aeiforum.eu/index.php/el/aeiforo-sxoleio/sima-aeiforou-sxoleiou

«Σήμα Αειφόρου Σχολείου»


Μετά την τριετή και επιτυχή λειτουργία του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου η ομάδα του Δικτύου Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου τροποποίησε τον διαγωνιστικό χαρακτήρα που είχε το Βραβείο, δίνοντας έμφαση στην αυτενέργεια κάθε σχολείου χωριστά καθώς και στη δική του απόφαση να στραφεί προς την αειφορία.
Το Σήμα Αειφόρου Σχολείου είναι μια πιστοποίηση που δίνεται σε όποιο σχολείο αποφασίσει να στραφεί συνολικά προς την αειφορία, υλοποιώντας δραστηριότητες που υπαγορεύονται από τους Δείκτες Αειφόρου Σχολείου, αφού οι προσπάθειές του εξεταστούν και αποδειχτεί ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια.
Είναι μια προαιρετική διαδικασία, χωρίς οικονομικό κόστος, χωρίς άλλες δεσμεύσεις, χωρίς ανταγωνισμό με άλλα σχολεία.
Κάθε σχολείο έχει ένα βαθμό αειφορίας και τα σχολεία έχουν πιθανώς μεταξύ τους σημαντικές διαφορές ως προς αυτό το χαρακτηριστικό. Η συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης είναι μια ενδογενής προσπάθεια αυτοβελτίωσης σε όλα τα πεδία της σχολικής λειτουργίας και έχει αποδειχτεί εξαιρετικά πετυχημένη και αποτελεσματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...