Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Φύση χωρίς Σκουπίδια

Φύση χωρίς Σκουπίδιαhttps://eepf.gr/el/fusi_xwris_Skoupidia

Το Πρόγραμμα σχεδιάστηκε και ξεκίνησε το 1996 από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με τη βοήθεια μιας ομάδας εθελοντών συνεργατών μας και αποσκοπεί όχι απλά στο μάζεμα των σκουπιδιών αλλά, κυρίως, την ευαισθητοποίηση του Έλληνα για μια φύση χωρίς σκουπίδια, για ένα καθαρό, νοικοκυρεμένο περιβάλλον.
Αποτελεί Εθνικό Δίκτυο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (ανανέωση της έγκρισής του  αρ. πρωτ. 19864/Δ2/7/02/2017) . 

Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Προσφέρεται εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις θεματικές ενότητες του Δικτύου. Για συμμετοχή στο Δίκτυο τα ενδιαφερόμενα σχολεία επικοινωνούν με τη Γραμματεία της ΕΕΠΦ.
Σήμερα η ιδέα του «Φύση χωρίς Σκουπίδια» απλώνεται σ' όλη την Ελλάδα. Από το 2009 κύρια θεματική ενότητα αποτελεί η πανελλήνια εκστρατεία «Άλλοι πετούν, άλλοι πεινούν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...