Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2016

«Η Mαλάκ και η βάρκα: To ταξίδι από τη Συρία»

«Η Mαλάκ και η βάρκα: To ταξίδι από τη Συρία», ένα συγκινητικό animation της Unicef για τους μικρούς πρόσφυγες, τα παιδιά – πρόσφυγες.

Ημερομηνία δημοσίευσης άρθρου: Φεβρουαρίου 9, 2016 Συγγραφέας: KidsGo Κατηγορία: Video Animation
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon6
«Η Μαλάκ και η Βάρκα» (Malak and the Boat) δεν είναι ένα κλασικό παραμύθι, είναι μια συγκινητική νέα σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τη UNICEF με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για τα δεινά που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Συρία στα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον αυτού του κόσμου. Ένα animation που στόχο έχει να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο το πώς βιώνει ένα μικρό παιδί το μεγάλο ταξίδι της προσφυγιάς, το ταξίδι του με τη βάρκα προς ένα ασφαλές καταφύγιο για το ίδιο και την οικογένειά του.
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon2
Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι παραμυθένια για κάποια παιδιά…
Στο βίντεο ένα 7χρονο κορίτσι από τη Συρία, η Μαλάκ, αφηγείται το πώς έζησε το ταξίδι στα παγωμένα νερά με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Λέει πως ήταν έντρομη, φοβόταν ότι θα πνιγεί, κρύωνε και τα κύματα τους έβρεχαν μέσα στη βάρκα. Όσο προχωρούσε η βάρκα, τα κύματα γίνονταν όλο και πιο απειλητικά, σαν άγρια θηρία. Φοβόταν…
«Η βάρκα ήταν μεγάλη κι εγώ φοβόμουν. Όταν άρχισε να πλέει, το νερό έμπαινε μέσα σε αυτήν. Βραχήκαμε. Το νερό ήταν κρύο. Φοβήθηκα πολύ μα πάρα πολύ. Φοβήθηκα ότι εγώ και η μητέρα μου μπορεί να πνιγόμασταν», λέει το μικρό κορίτσι όντας μέσα στην βάρκα, που την τυλίγουν τα απειλητικά «πλοκάμια» της θάλασσας.
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon3
και
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon4
και
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon5
Στη συνέχεια η Μαλάκ βρίσκεται σε ένα μικρό βαρκάκι μόνη της. Θυμάται τη ζωή που άφησε πίσω της. «Είχα πολλούς φίλους», λέει. «Τώρα δεν έχει μείνει κανείς», συνεχίζει σκουπίζοντας τα δάκρυα στα μάτια της.
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon7
και
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon8
Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις ζουν παιδιά, είναι το μήνυμα του βίντεο της Unicef.
Στο τέλος του βίντεο, εμφανίζεται η αληθινή Μαλάκ όπου με το πιο φωτεινό της χαμόγελο μας λέει: «Είμαι η Μαλάκ και είμαι επτά χρονών». Και αυτή είναι η αληθινή ιστορία της.
H-Malak-kai-i-varka-unisef-icon1
Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales» («Άδικα παραμύθια»), που εντάσσονται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας#NoLostGeneration της Unicef για τα 5 χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία. Η επόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων θα κυκλοφορήσει μέσα στον Μάρτιο με τίτλο «Η Ivine και το μαξιλάρι» (Ivine and Pillow).
Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά, σύμφωνα με τη Unicef, ζουν ως πρόσφυγες ή αναζητούν ασφαλές καταφύγιο ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.
Δείτε το animation της Unicef που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...