Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

Ένα τραγούδι για τα παιδιά του πολέμου

https://www.youtube.com/watch?v=lRjDSoRmg1w&t=0s

O πόλεμος σού στερεί τα πάντα, γονείς, αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, σπίτι. Και το μόνο που σου μένει είναι να ελπίζεις. Να ελπίζεις ότι θα έρθει κάποτε η μέρα που θα τελειώσει ο πόλεμος. Και τότε θα μετρήσεις τις πληγές σου.Το χρήμα, τα μεγάλα συμφέροντα σκοτώνουν τους λαούς. Στο σιωπηλό βλέμμα των παιδιών διαβάζεις το γιατί, ένα γιατί χωρίς απάντηση. 
Το 2014 ήταν μια καταστροφική χρονιά για τα παιδιά, καθώς τουλάχιστον 15.000.000 παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις και τους πολέμους στη Συρία, στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στο Ιράκ, στην Ουκρανία, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και στο Νότιο Σουδάν. Κι ακόμη στο Αφγανιστάν, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στη Νιγηρία, στο Πακιστάν, στη Σομαλία και στην Υεμένη. Παγκοσμίως, περίπου 230.000.000 παιδιά ζουν σε χώρες και περιοχές όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις. Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία τόσα πολλά παιδιά δεν έχουν υποστεί τέτοια ανείπωτη βία.

Ένα Τραγούδι Για Τα Παιδιά Του Πολέμου
Στίχοι, Μουσική: Νίκος Συμεωνίδης

Με αγάπη...
από τα παιδιά της Πέμπτης Τάξης
του 56ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
2014-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...