Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2015

Εκλογές στη πιατοθήκη!!

Πρόσωπα:
v  Αφηγητής
v  Βαλεντίνα
v  Κιμωνάκος
v  Τσαγιέρα
v  Ρηχοπιατίτσα
v  Τρίφτης

Αφηγητής:  Κάποτε σε ένα μικρό χωριό βαθιά στο δάσος, ζούσε μία αγαπημένη οικογένεια . Ο μπαμπάς δούλευε ως ξυλοκόπος και η μαμά ήταν επαγγελματίας μάγος! Είχανε και δύο δίδυμα παιδάκια. Τον Κίμωνα και την Βαλεντίνα! Τα παιδιά στον ελεύθερό τους χρόνο μάθαιναν μαγικά τρικ με την μαμά τους ενώ λάτρευαν να μεταμορφώνουν τα βατράχια της λίμνης σε ένα σωρό ζώα και να παίζουν μαζί τους. Βέβαια η μαμά διαφωνούσε με αυτό γιατί πίστευε ότι τα κόλπα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη κι όχι για πλάκα…
 Ένα βράδυ λοιπόν τα δύο αδερφάκια, δεν είχαν ύπνο...Πήρανε λοιπόν κρυφά τα ραβδάκια τους και κατέβηκαν στη κουζίνα..
Κίμωνακος: Εγώ λέω να μαγέψουμε τα μαχαιροπίρουνα και να τα βάλουμε να χορέψουν!
Βαλεντίνα: Μπα..βαρετό! Εγώ λέω να μαγέψουμε τα κουζινικά στο πάνω ντουλάπι και να μιλήσουμε μαζί τους!
Κιμωνάκος: ΩΩΩΩ…! Πολύ μου άρεσε η ιδέα σου!  Αυτό αυτό να κάνουμε!!!
Αφηγητής: Έτσι κι έγινε… ο Κιμωνάκος κάνει μια Φρρρρρρρρσσσστττ με το ραβδάκι του κι αμέσως τα κουζινικά άρχισαν να χασμουριούνται λες και κάπως τα ξύπνησε από ύπνο βαθύ…
Τζαγιέρα: Αααααχχχ! Ποιος μας ξυπνάει…; - Ποιοι είστε ‘σεις;
Βαλεντίνα: Εγώ είμαι η Βαλεντίνα κι αυτός είναι ο αδερφός μου ο Κίμωνας!!
Ρηχοπιατίτσα: Καλησπέρα παιδιά! Καλά που μας ξυπνήσατε γιατί  απόψε το βράδυ είναι η μεγάλη βραδιά της Ευροκουζίνας! Όλα τα κουζινικά και τα πιάτα θα κάνουν εκλογές για να εκλέξουν αντιπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο της Ευρωκουζίνας!!
Κιμωνάκος: Μα σοβαρά;; Ούτε επίτηδες να το κάναμε…!!
Βαλεντίνα: Και ποιοι θα είναι υποψήφιοι ; ρώτησε η Βαλεντίνα κρυφογελώντας απορριμμένη.
Ρηχοπιατίτσα: Τώρα θα ρωτήσουμε και θα δούμε ποιος θέλει να συμμετέχει.
Τσαγιέρα: Λοιπόν, ας μην καθυστερούμε, ποιος θέλει να γραφτεί  στο ψηφοδέλτιό μου;;
Αφηγητής: Οι συμμετοχές ήταν πολλές… Πρώτος δήλωσε ο Τρίφτης, ως ο ψηλότερος και πιο σοφός. Μετά η τρυπητή κουτάλα με την κα. Χύτρα και τέλος ο Λεμονοστιφτάκης με τον Σκορδοπατητή και την Βαθιά Λεκάνη.
Τσαγιέρα: Αυτοί λοιπόν θα είναι οι υποψήφιοί μας! Καιρός να ψηφίσουμε και να διαλέξουμε ποιους προτιμούμε να μας εκπροσωπούν!
Ρηχοπιατίτσα: Οι κάλπες έχουν ήδη τοποθετηθεί στη πιατοθήκη δίπλα στο νεροχύτη.
Αφηγητής: Τα δύο παιδιά κοιτούσαν απορημένα με μάτια ορθάνοιχτα, μη μπορώντας να πιστέψουν τι πραγματικά είναι αλήθεια ή μήπως τελικά ονειρευόντουσαν…!
  Τσαγιέρα: Τέλος ψηφοφορίας! Και ο εκλεγμένος αντιπρόσωπός μας με 12 ψήφους είναι… Ο τρίφτης!! Ελάτε  Τρίφτη να πείτε κάτι στο κοινό σας…!
Τρίφτης: ΩΩΩΩΩ..! Σας ευχαριστώ σας ευχαριστώ!!! Δε θα σας διαψεύσω!
Αφηγητής: Κι έτσι λοιπόν ο Τρίφτης ως εκλεγμένος πια αντιπρόσωπος πήρε το δρόμο για το Ευρωκοινοβούλιο στην Ευρωκουζίνα! Η ώρα όμως περνούσε και τα παιδιά φοβόντουσαν μην τυχον ξυπνήσει ο μπαμπάς τους να πάει στα λατομεία και τα δει να παίζουν με τα ραβδάκια τους! Κι έτσι, η Βαλεντίνα είχε μια ιδέα…
Βαλεντίνα: Θα σας ξαναμαγέψουμε τώρα, πρέπει να ξανακοιμηθείτε, γιατί αν ξυπνήσουν οι γονείς μας και δουν πως παίζουμε πάλι άσκοπα με τα ραβδάκια μας, καήκαμε!
Κιμωνάκος:  Ίσως κανένα βράδυ που πάλι δεν θα μας παίρνει ο ύπνος να τα ξαναπούμε!!!
Αφηγητής: Κι έτσι τα δυο αδερφάκια, αποκοίμισαν τα χαριτωμένα κουζινικά κι έπεσαν κι εκείνα για ύπνο… Κι από τότε έβαλαν ένα σημαντικό κανόνα! Θα ξυπνάνε τα κουζινικά μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, την ίδια πάντα βραδιά, για να βλέπουν τις αστείες γκριμάτσες που παίρνουν όταν θέλουν να πείσουν τους υπολοίπους, να τους ψηφίσουν, και να γελάνε μαζί τους!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...