Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ



Το συγκεκριμένο μήνυμα το βρήκαν μέσα στο κουτί της Φιλαναγνωσίας, όπου η νεράιδα τους κρύβει κάθε φορά διάφορα καλούδια και ένα διαφορετικό βιβλίο με τις δραστηριότητές του. Φέτος προσέγγισα τη δανειστική εμπνεόμενη κυρίως από τις προτάσεις της Κικής (εδώ) και της Αριάδνης (εδώ και εδώ) καθώς και από το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας (το ηλεκτρονικό δέντρο του βιβλίου).

Βρήκαμε τα μέρη του αναγνώστη και συνθέσαμε την εικόνα συζητώντας.









Κάθε φορά μέσα από το κουτί της Φιλαναγνωσίας βγαίνουν κι άλλες δραστηριότητες και ερεθίσματα που μας κάνουν να σκεφτούμε. Το παρακάτω είναι για τη σύνθεση της αφίσας των δικαιωμάτων του αναγνώστη.






Όσο για την ηλεκτρονική δανειστική ακολούθησα την πρόταση της Αριάδνης με υπερσυνδέσεις πάνω στα εξώφυλλα των παραμυθιών, που παραπέμπουν σε διαφορετικές καρτέλες που συμπληρώνονται κάθε φορά. Επιπλέον έφτιαξα και ένα λογισμικό παρουσίασης με το δέντρο του βιβλίου που ανάλογα τον αριθμό των βιβλίων θα χρωματίζουμε τα ατομικά φύλλα των παιδιών. Έτσι στο τέλος εκτός από γραπτώς, θα πάρει και το ψηφιακό αρχείο από τη δανειστική βιβλιοθήκη μαζί με το δέντρο του βιβλίου.




Εκτός από το ψηφιακό δέντρο φτιάξαμε κι ένα επιτοίχιο όπου κάθε φορά που θα διαβάζουμε ένα βιβλίο από το κουτί της φιλαναγνωσίας και θα κάνουμε δραστηριότητες, θα κολλάμε και το εξώφυλλό του ως φύλλο. Ήδη έχουμε κολλήσει το Μικρό Πρίγκιπα καθώς και το υπέροχο, "Είναι βιβλίο!".


Τα βιβλία με συνοδευτικό υλικό που θα μπουν μέσα στο κουτί της φιλαναγνωσίας είναι τα εξής:
Τέλος δε θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε τον αγαπημένο μας "Μικρό Αναγνώστη", και να ψάξουμε και από εκεί για θησαυρούς!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...