13 Ιαν 2017

ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ(young scientists) ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Παρουσίαση ολόκληρου το project συγκεντρωτικά:

http://litsagaziotou.blogspot.gr/2015/11/young-scientists-etwinning.htmlΠρόλογος: Παρουσίαση της τάξης και των μαθητών σε 5 λεπτά:

https://www.youtube.com/watch?v=I5Bpa-0Uf7I


Ενότητα: ΤΑ ΥΛΙΚΑ: 

https://www.youtube.com/watch?v=SR3uks42T0g


Σύνδεση με το ΔΕΠΠΣ:

 https://www.youtube.com/watch?v=_wNoWM-V4Oc


https://www.youtube.com/watch?v=7dhnM0cULgY


                             Σκοπός του προγράμματος για τα παιδιά:

είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η έκφραση ιδεών, η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, η καλλιέργεια θετικών στάσεων προς την μάθηση, σεβασμού κι εκτίμησης προς τον κόσμο που μας περιβάλλει

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Στόχοι του προγράμματος για μας τους εκπαιδευτικούς:
να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε μέσω των νέων τεχνολογιών, με άλλα σχολεία της Ευρώπης, αποκτώντας εκπαιδευτικές εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν σαν παιδαγωγούς αλλά και σαν ανθρώπους. Η συνεργασία, το μοίρασμα ιδεών, αντιλήψεων και πολιτισμών, πιστεύουμε θα μας δώσει χαρά και θα κάνει το έργο μας πιο δημιουργικό. Θεωρούμε τις φυσικές επιστήμες, σαν πρόκληση για μας τις νηπιαγωγούς, διότι πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στον κόσμο της φαντασίας των παιδιών, και της ανιμαλιστικής θεώρησης της σκέψης τους από τη μια, και από την άλλη, στην αντίθετη όχθη της λογικής σκέψης και των απτών εμπειριών. Μια άλλη πρόκληση επίσης, είναι η ένταξη των φυσικών επιστημών στην διαθεματικότητα των αναλυτικών προγραμμάτων του νηπιαγωγείου, καθώς και η δυνατότητα επιλογής στόχων και από τα ίδια τα παιδιά. Θα είμαστε ανοιχτοί, σε σχέδια εργασίας που πιθανών να προκύψουν από τα παιδιά, και θα δώσουμε πολλές ευκαιρίες στα παιδιά, να θέσουν τους δικούς τους στόχους.
Επιλέξαμε ένα πρόγραμμα φυσικών επιστημών διότι, Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά ,από πολύ νωρίς, αποκτούν την αίσθηση των φυσικών φαινομένων και διαμορφώνουν τα πρώτα στοιχεία επιστημονικών εννοιών.

ΣΤΑΣΕΙΣ ( ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ), ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ «ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» Να αποκτήσει σεβασμό, ενδιαφέρον και αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, και να συμβάλει στην διατήρηση του.
-να επιδείξει ευαισθησία στην ανάγκη κατάλληλης φροντίδας των ζωντανών οργανισμών.
-να αποκτήσει σεβασμό του αντικειμένου που ερευνά και μελετά
- να αποκτήσει επιθυμία για εξερεύνηση
- να διατηρεί το ενδιαφέρον του, για παρατηρήσεις εκτεταμένης χρονικής διάρκειας
- να επιθυμεί να ξαναδοκιμάζει, σε περίπτωση αποτυχίας
- να εξετάζει προσεχτικά τα γεγονότα, και να βγάζει συμπεράσματα
- να επιμένει, για να αναζητά λύσεις
- να επιμένει για να ολοκληρώνει την προσπάθεια του-να επιθυμεί να συμμετέχει σε ομαδικές εργασίες και να συνεργάζεται
-να επιθυμεί να εξετάζει με κριτικό πνεύμα, τα αποτελέσματα της δουλειάς του.
-να σέβεται τις απόψεις των άλλων και να εκτιμά τις ιδέες των άλλων
- να σέβεται τα αποτελέσματα των ερευνών του -να αντιλαμβάνεται ότι γίνεται πιο πειστικός, όταν τεκμηριώνει την άποψη του με δεδομένα, και όταν εξηγεί το συλλογισμό του.
- να κατανοεί και να εκτιμά την ανάγκη προληπτικών μέτρων για να αποφεύγει κινδύνους και ατυχήματα
-να έχει την επιθυμία για αλλαγή προσέγγισης, που αφορά στη επίλυση ενός προβλήματος, με βάση τις εμπειρίες και τα δεδομένα μας
-να εκφράζει τις απόψεις του και να μοιράζεται τα ευρήματα του, με προθυμία
-να είναι περίεργος, να έχει ανοιχτό πνεύμα, να αποφεύγει τον δογματισμό, να αποφεύγει τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, να είναι αντικειμενικός και υπεύθυνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LEARNING WHILE PLAYING !!!

https://planningplaytime.com/ DISCLOSURE POLICY Planning Playtime is a personal blog written and edited by Amy Nielson, the blog owner...