Σάββατο, Αυγούστου 22, 2015

Αυτοσχέδιο παραμύθι

Να φτιάξουμε μία ιστορία  χρησιμοποιώντας τις παρακάτω λέξεις: Ουρανός , παπαγάλος , ιππότης , μοναστήρι και πριγκίπισσα. 



                                           « Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ » 


      Κάποτε, σε μια μακρινή χώρα στα βάθη της  Ασίας  ζούσε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που λεγόταν « Οι  Μπλε  Τραχανούληδες… ! » Ήταν όλοι τους νάνοι  μα αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους άλλους τραχανούληδες ήταν το ότι είχαν μπλε αυτιά και μύτες ενώ έτρωγαν μόνο     τραχανά και τίποτα άλλο ! ! !
     Αυτά λοιπόν τα χαριτωμένα ανθρωπάκια είχαν σαν αρχηγό τους τον βασιλιά Πιπίνο ο οποίος είχε μία πανέμορφη κόρη…Την πριγκίπισσα Μάργκο! Ένα κατάξανθο κορίτσι με γαλανά μάτια και μεγάλα μυτερά αυτιά…Ζούσαν όλοι τους πάνω  σ’ ένα μεγάλο δέντρο αφού εκεί ήταν χτισμένο το χωριό τους! 
     Μία ήσυχη ημέρα λοιπόν η πριγκίπισσα Μάργκο αποφάσισε να επισκεφτεί  την γιαγιά της που ζούσε σε ένα μοναστήρι κοντά στο ποτάμι για να ζητήσει την συμβουλή της για κάτι . Καθώς λοιπόν περπατούσε, συνάντησε ένα όμορφο παλικάρι, τον  Έρικ , ο οποίος ήταν ιππότης και βρισκόταν εκεί επειδή έψαχνε τον  Παρροτάκη, τον παπαγάλο της βασίλισσας  της χώρας του που έφυγε απ’ το κλουβί του…
    Αφού  οι δύο νέοι λοιπόν συστήθηκαν, ο όμορφος ιππότης  ζήτησε από την πριγκίπισσα  να τον βοηθήσει αν μπορεί να βρει το παπαγαλάκι αφού εκείνη γνώριζε περισσότερο από κάθε άλλον εκείνο τον τόπο. Εκείνη δέχτηκε πρόθημα να τον βοηθήσει…Η ώρα όμως περνούσε και μετά από λίγο ο ουρανός γέμισε αστέρια …είχε νυχτώσει…Τότε η πριγκίπισσα 
Μάργκο πρότεινε στον Έρικ να πάνε μαζί στην γιαγιά της κι εκείνη θα έβρισκε τη λύση.
    Τότε ο Έρικ μη έχοντας άλλη επιλογή, δέχτηκε… 
Αφού λοιπόν πήγαν και την βρήκαν αντίκρισαν κάτι μαγικό!!!
Ο Παρροτάκης ήταν στο μοναστήρι της γιαγιάς! 
Δεν ήταν όμως μόνος του! Ήταν μαζί με ακόμα άλλους 1999 παπαγάλους στο συμβούλιο της Παπαγαλοχώρας! 
Οι δύο νέοι τα έχασαν…! Τότε η γιαγιά τους  εξήγησε ότι  η Παπαγαλοχώρα ήταν η χώρα των παπαγάλων και ο Παρροτάκης ήταν ο πρωθυπουργός της και κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνεδρίαζαν !!! 
      -Αφού είναι έτσι, είπε η πριγκίπισσα, θες να πάμε καμιά βόλτα στο βάλτο να θαυμάσουμε τα ψάρια που πετούνε και το πρωί που το συνέδριο θα έχει τελειώσει, παίρνεις τον Παρροτάκη και φεύγουμε όλοι μαζί! Ο Έρικ δέχτηκε με χαρά! 
     Έτσι κι έγινε…οι δύο νέοι αφού έκαναν την βόλτα τους  και έπαιξαν για ώρα με τα καναρινόψαρα,  αποκοιμήθηκαν κάτω από ένα δέντρο και το ξημέρωμα αφού χαιρέτησαν την γιαγιά της Μάργκο και βρήκαν τον παπαγάλο, πήραν τον δρόμο της επιστροφής…
    Από τότε έγιναν αχώριστοι ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή παίρνουν τον Παρροτάκη και τον πηγαίνουν στο συνέδριο του ενώ εκείνοι κάνουν την βόλτα τους στο βάλτο του μοναστηριού….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Να παίξω λίγο ακόμα μαμά;

  Πριν 30 χρόνια ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (1991) διακήρυξε το παιχνίδι ως «καθολικό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της παιδικής ηλικίας», η ...